Антипаркинг колчета
Антипаркинг колчета / netinfo
Поставянето на антипаркинг елементи по желание на жителите на район „Северен” продължава на различни места в района, съобщи кметът Ральо Ралев.
 
Ограничители за паркиране се поставят на ул. ”Стоян Заимов”, вследствие на подадени сигнали в районната администрация. Целта е да се предпазят зелените площи и тротоарните настилки от произволното паркиране на моторни превозни средства.
 
Поставяните елементи са под формата на армирана пътна ивица, тъй като тя е здрава и устойчива на вандалски прояви. След монтажа им ще бъдат боядисани в цвят сигнално жълт, за да са видими от пешеходци и шофьори.
 
Антипаркинг елементи предстои да бъдат поставени на следните места: за предпазване на зелените площи в междублоковото пространство на бул. ”България”, ул. ”Атанас Канарев”, ул. ”Генерал Кутузов” и ул. ”Пантелей Генов”; тротоарни настилки на ул. ”Николай Хайтов” №19; на част от ул. ”Барикадите”.
 
„Очакваме гражданите да бъдат по-активни и да подават сигнали за нуждата от монтиране на ограничители за паркиране и на други адреси в „Северен” на телефонен номер 032/ 901 168”, призова Ралев.