Последно: Затварят Коматевско шосе на 18 юли, до края на месеца започват  и „Руски“
Последно: Затварят Коматевско шосе на 18 юли, до края на месеца започват и „Руски“ / Коматевско шосе © Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе ще стартира на 18 юли. Това съобщи кметът Иван Тотев. Реконструкцията на близо 3-километровата пътната отсечка ще започне от бул. „Александър Стамболийски“, уточни още той.

Маршрутите на автобусите от масовия градски транспорт ще бъдат пренасочени по Околовръстния път, от където през шосето на Овощарския институт ще излизат на ул. „Димитър Талев“.

Седмица след старта на строителните дейности на Коматевско шосе, заради ремонт за движение ще бъде затворен и част от бул. „Шести септември” - в отсечката от моста на Адата до „Мосю Бриколаж“.

До 10 дни ще започне и преасфалтирането на западното платно на бул. „Руски“, където ще се работи поетапно. Трафикът ще бъде пренасочен по ремонтиращата се в момента ул. „Любен Каравелов“, която дотогава трябва да е готова.

Стартира и промяна в ПУП на сградата на бившия ТЕЛК до Хуманитарната гимназия. Както Дарик вече ви съобщи,  там Община Пловдив иска да изгради многоетажен паркинг за близо 500 автомобили. Днес стана ясно, че на първия етаж ще има лекарски кабинети.