Полицаи намериха почти кило и половина марихуана
Полицаи намериха почти кило и половина марихуана / МВР

Криминалисти от Районното управление в Смолян намериха и иззеха голямо количество марихуана, която се отглеждала в оранжерия в гората. В сряда е получен сигнал за ръчно изработено съоръжение от греди и найлон, което се използва за забранени насъждения. Имотът, в който е открито съоръжението, е общинска собственост и се намира на метри от главния път Смолян-Мадан.

При извършена полицейска проверка от служителите на реда е установено, че в землището на смолянското село Влахово, неизвестен за сега човек е засял, отглеждал и сушил 103 растения от рода на конопа, с общо тегло 1 килограм и 405 грама (1,405 кг).

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при Областната дирекция на МВР и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

В Първо Районно управление в Пловдив пък е задържан 37-годишен пловдивчанин за притежание на наркотици. Половин час след полунощ на ул. “Ал. Стамболийски” служителите на реда спрели за проверка мъжа и при последвалия обиск иззели 3,104 грама амфетамин. По случая е образувано бързо производство.