Подвеждат собственици на обекти за HACCP
Подвеждат собственици на обекти за HACCP / netinfo

Частни консултанти обикалят малки търговски и производствени обекти и подвеждат собствениците, че  трябва задължително да се сертифицират по системата НACCP /чете се ХАСЕП/, защото в противен случай ще бъдат санкционирани след 1 януари 2007 година, съобщиха    от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Пловдив.

Сумата, срещу която се предлага ненужната сертификация е около 3000 лв. Това, което е задължително от началото на следващата година, е въвеждането от производителите на храни от неживотински произход на цялостната система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки ХАСЕП.  За останалите обекти, в които се извършва търговия или се предлагат храни, въвеждането на системата е частично, в зависимост от вида на обекта и сертификацията е по желание на собствениците, посочиха от санитарната инспекция.