/ БГНЕС
Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири ключови пътни проекта, съобщиха от пресцентъра на общината след среща на кмета Здравко Димитров с премиера Бойко Борисов.

Обектите са на обща индикативна стойност 26 милиона лева, като три от тях са пряко свързани с пътната връзка "Модър -Царевец". Целта им е да подобрят уличната инфраструктура и да облекчат трафика в града, като за всички тях има напълно готови проекти, уточнява Димитров, цитиран в съобщението.

Започва обществено обсъждане на проекта за нов Общ устройствен план на Пловдив

Кметът е изразил надежда да бъде подкрепен, тъй като, по думите му е ясно, че само със средства от общинския бюджета тези обекти трудно могат да бъдат реализирани. С цел облекчаване на трафика в центъра на града ще се реализира пробива под Водната палата, за който има готов проект за кръстовище на две нива на стойност 9 милиона лева, припомня Димитров.

Извън тези обекти, кметът е съобщил, че във връзка с изграждането на Южния обходен колектор, ще започне и ремонтът на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен" и разширяване на неговия габарит.
БТА