Пловдив е все по-атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията
Пловдив е все по-атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията / Дарик радио, Пловдив, архив
Пловдив е все по-атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията
91274
Пловдив е все по-атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията
  • Пловдив е все по-атрактивен за ИТ и аутсорсинг индустрията

В последните години Пловдив се позиционира като развито технологично място и това е бъдещето на града“, заяви в ефира на Дарик зам.-кметът Стефан Стоянов по повод провеждането утре в града под тепетата на един от най-значимите форуми за IT & BPO сектора - “Аутсорсинг дестинация България 2016“.

По думите му, конференцията се превърна в най-голямото събитие за аутсорсинг индустрията в страната, а Пловдив за трета поредна година успява да зададе важните тенденции в технологичната индустрия.

Едно от важните неща за българската икономика е тя да стане по-ефективна – т.е. да произвежда продукти с по-висока добавена стойност. Това респективно води до по-високи заплати, по-висока заетост и по-висок стандарт. ИТ сектора е добър пример за това.

Надяваме се много скоро Пловдив да приеме т.н умни фабрики. Науката е една от нишите, в които градът трябва да се развива“, каза още Стоянов.

Престнижният форум “Аутсорсинг дестинация България 2016“ събира утре представители от бизнеса и от академичната общност, водещи консултанти и анализатори.

Широкият регион Тракия, чието сърце е Пловдив, привлича близо 3.2 млрд. лв. инвестиции в активи всяка година. Новите инвестиции в иновации са близо 50 млн. лв. всяка година, като с научно-изследователска и развойна дейност са заети близо 3500 инженери и учени.

Бъдещето на индустрията и икономическият растеж ще зависи от по-тясната връзка на нови технологични индустрии с традиционния преработващ сектор - това е и една от темите на тазгодишното издание на форума.

Цялото интервю със Стефан Стоянов чуйте в прикачения звуков файл.