Отпада такса „вход” за живеещите в Стария град – слагат още една бариера
Отпада такса „вход” за живеещите в Стария град – слагат още една бариера / снимка: dariknews.bg/архив

Таксата от 50 лева годишно, която живеещите в Стария град трябва да плащат за да влизат с автомобилите си в резервата, ще отпадне. Това заяви зам.-кметът по транспорта Александър Държиков. По думите му, в Стария Пловдив живеят между 150 и 200 души и в общината са преценили, че парите, които евентуални биха се събрали от тях няма да се отразят на бюджета.

Предложението затова ще влезе за гласуване на някоя от следващите сесии на Общинския съвет, каза още Държиков.

До момента са издадени над 100 пропуска за влизане в Стария град. Хората, които зареждат магазините и хотелите в района, ще могат да го правят до 8.30 сутрин. Същото важи и за пловдивчаните, които водят децата си на детска градина.

Улиците „Съборна", „Д-р Стоян Чомаков", „Цар Ивайло", „Тодор Самодумов" и „Хемус" вече са изцяло забранени за паркиране. На отсечката от Хисар капия до църквата „Св. Неделя" също не може да се спира.

До края на този месец ще бъде поставена още една бариера, която да ограничи влизането в резервата. По всяка вероятност тя ще се намира на площад „Възраждане” до Понеделник пазара, обясни Държиков. Все пак предстои да направим обследване и да преценим дали това е най-доброто място, уточни зам.-кметът.