/ БГНЕС/Община Смолян
Кметът Николай Мелемов отмени бедственото положението на територията на цялата Смолянска община, като кризисната мярка отпадна тази вечер в 18.00 часа. Пътищата за селата Мугла, Горово и Киселчово са отворени само за високопроходима техника, уточняват от пресцентъра на община Смолян.

Според местната администрация, въпреки отпадането на бедственото положение  продължават аварийно-възстановителните дейности по засегнатите места.

Разследват смъртта на ловеца, затиснат от свлачище в ловна хижа

Припомняме ви, че вследствие на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието на реките Черна, Арда и Бяла и прелелите дерета, кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата община Смолян в събота вечерта. В понеделник следобеда бе въведено частично бедствено положение, а от тази вечер отпадна и последното.

Тепърва ще се изчисляват щетите, нанесени от бедствието, но със сигурност те ще са сериозни. В следствие на свлащита, прилели реки и срутища, редица села бяха изолирани от света. За радост нямаше бедстващи или пострадали на територията на община Смолян.