/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура-Смолян провежда разследване по досъдебно производство за причиняване смърт по непредпазливост на 62-годишния Красимир Боюклиев, който почина след като свлачище помете ловна хижа в близост до златоградското село Долен.
 
Свлачище помете ловна хижа в Родопите, мъж почина (СНИМКА)

На  2 декември, около 16:00 часа, в Ловен дом на местната ловна дружина в  местността “Римски мост“, осем ловци бяха затиснати от свлякла се земна маса от близкия скат, която разрушила стените на сградата и причинила телесни повреди на трима от тях, намиращи се вътре в сградата. Красимир Боюклиев, който е един от мъжете, е починал в резултат на получените травми.
 
Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, но поради изключително тежките метеорологични условия и поради опасност за живота и здравето на хората, извършващи процесуалните действия, огледът е прекратен и ще бъде направен при нормални и безопасни условия, съобщиха още от държавното обвинение.
 
Оцелял в ловната хижа: Нищо не подсказваше за трагедията (ВИДЕО)

По делото е извършена аутопсия на трупа на починалия и е назначена съдебно-медицинска и химическа експертиза. Предстои назначаването на комплексна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да установи, дали са спазени техническите предписания при реализирането на строежа на ловния дом.
 
Предстои да бъдат разпитани свидетели и събрани писмени доказателства за статута на сградата, като в случай, че същата се окаже незаконна, ще бъдат уведомени съответните компетентни органи за предприемане на действия по компетентност.