Откриха труп на автомонтьор в канал
Откриха труп на автомонтьор в канал / Дарик архив

Трупът на 66-годишен автомонтьор от Смолян е открит в канал за ремонт на автомобили в едно от халетата на автосервизната база в областния град. Безжизненото тяло на мъжа е намерено от негови колеги, вчера около 14:00 ч.

Според полицията първоначални данни за насилствена смърт не са установени. “Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура. Уведомена е и Инспекцията по труда в Смолян. Тялото на починалия е транспортирано в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров"-Смолян за извършване на аутопсия“, се казва в съобщението от МВР. Според говорителя на полицията в града, най-вероятно се касае за здравословни проблеми, които са довели да фаталния край.

Тази теза е една от водещите и на служителите на Инспекцията по труда в Смолян. “Изпратен е екип, направен е оглед, като са разпитани и другите работещи в базата. За съжаление няма преки свидетели на случилото се. Изчакваме заключението на аутопсията, но предполагаме, че докато е прескачал канала му е прилошало и паднал в него“, коментира инж. Емилия Даракчиева – директор на Инспекцията по труда в Смолян.

Според колегите му, починалият е имал сърдечни проблеми, за което преди време е претърпял и интервенция.