Отдаваме почит на Ботев и загиналите за свободата на България
Отдаваме почит на Ботев и загиналите за свободата на България / dariknews.bg/ архив

Пред паметника на поета революционер Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина ще премине официалното отбелязване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Отдаването на почит към героите, дали живота си за родината, ще започне в 11.30 часа. В церемонията ще участват военен духов оркестър, представителен взвод на българската армия и венценосци.

Водещ на събитието ще бъде актьорът Петър Тосков, а слово ще произнесе носителят на награда „Пловдив" в областта на изкуството и културата Антон Баев.

Пред делото на великите българи глави ще сведат кметът на Пловдив, областният управител и представители местната и областна управа, председателят на Общинския съвет, общински съветници, Командването на 68-ма бригада „Специални сили", общественият посредник към Община Пловдив, представители от армията, църквата, политически, обществени организации и граждани.

По същото време, в 11.30 часа, ръководството на футболен клуб Ботев Пловдив, заедно с деца от академията на клуба, както и привърженици на отбора се събират пред паметника на своя патрон на едноименния стадион. „Жълто-черните" привърженици и ръководители ще поднесат венци и покажат своята любов и признателност към делото на Христо Ботев в 12 часа.