/ ThinkStock/Getty Images
Още по три години ще лежат на топло двама от Пловдивския затвор заради кражба на мобилен телефон от сводника Калин Витанов. Мартин Митев и Калоян Алексиев бяха обвинени, че са нападнали и обрали другия затворник.

3,8 години затвор и 20 хиляди лева глоба за сводничество

Окръжните магистрати признаха затворниците за виновни и ги осъдиха да излежат новото си наказание при първоначален строг режим. През февруари тази година сводникът Калин Витанов бил нападнат в килията си от Калоян и Мартин. Единият бил зад решетките за убийство, а другият бил с 22 присъди за кражби и грабежи.

Според обвинението, в килията на Витанов първо влязъл Митев и се опитал да изтръгне джиесема от ръцете на Калин, докато той водел разговор с някого. След това в килията нахлул и Калоян, и започнал да извива пръстите на жертвата.

Бивш полицейски началник се изправя пред съда в Пловдив за корупция

После двамата избягали с мобилния телефон, а третият затворник ги подгонил. Докато траела гонитбата из коридорите, Витанов се оплакал на един от надзирателите, който обаче му казал да се оправя сам.

Впоследствие жертвата била отведена в стационара, а по-късно подал жалба в прокуратурата. Съдът призна двамата лишени от свобода за виновни и им наложи тригодишна присъда. Тя може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.