Опашки пред СИК, някои чакат час, за да гласуват
Опашки пред СИК, някои чакат час, за да гласуват / снимки: Кирил Кирилов

Опашка от 30 гласоподаватели се извива пред 24 СИК в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, установи репортерска проверка на Дарик. Според запознати тази сутрин не са се явили двама от членовете на комисията, единият от които председател. Това довело до забавяне в работата, което се превърнало в причина опашката да я има през целия ден.

В училището има няколко секции, в които може да се гласува машинно. Една от председателките на СИК обясни, че и млади, и по-възрастни хора се възползват от техниката. Тя допълни, че никой не се е затруднявал да гласува машинно и за президент, и на референдума.

В кв. „Столипиново“ изборният ден протича нормално, заяви пред Дарик бившият общински съветник и лидер на ДПС в Пловдив Али Байрам. В ОУ „Димчо Дебелянов“ бяха преброени не повече от 20 души пред всички секции. Още по-слаба беше активността пред СИК в Националната търговска гимназия.

Опашки пред СИК някои чакат час за да гласуват
netinfo

Днес по-рано в редакцията на Дарик постъпиха няколко сигнала за опашки по секционните избирателни комисии, като някои граждани са чакали около час и дори повече, за да упражнят правото си на вот. Репортерска проверка тогава показа, че има и секции, в които гласуването протича доста по-бързо.

Сигналите за струпване на гласоподаватели са за секционни избирателни комисии в няколко пловдивски училища: ОУ „Васил Петлешков“ в район „Западен“, СОУ „Димитър Матевски“ и СОУ „Св. Софроний Врачански“ в район „Тракия“, както и ОУ „Георги Бенковски“ в район „Централен“.