/ БТА
В първото работно заседание на Общинския съвет в Пловдив бяха избрани седем заместник-председатели.

Съгласно правилника за организацията и дейността на Пловдивския общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация всяка група може да излъчи свой представител за заместник на председателя.

Здравко Димитров подари на новия кмет икона на свети Георги Победоносец (СНИМКИ)

С няколко решения за заместници на председателя Атанас Узунов бяха избрани Радослава Ташкова от групата общински съветници на ГЕРБ, Добромира Костова от „Продължаваме промяната - Демократична България“, Стефан Послийски от „Съединени за Пловдив“, Савина Петкова от „Браво Пловдив“, Елена Грозданова от „Възраждане“, Илия Гатев от „БСП за България“ и Димитър Арнаудов от „Има такъв народ“.

Заместник-председателите на Общински съвет подпомагат председателя при упражняване на неговите функции и правомощия, като могат да изпълняват отделни функции и правомощия на председателя, когато той им възложи това писмено и персонално.

В началото на сесията общинските съветници Александър Ракшиев, Илия Гатев и Веселин Маневски положиха клетва. Първите двама отсъстваха от първото заседание, а Маневски заема мястото на Иван Стоянов, който бе назначен за зам.-кмет на община Пловдив.
Ирина Шопова, БТА