/ ThinkStock/Getty Images
Общински терен от 5 дка в пловдивския район „Западен“ пуска на търг местната управа. Предложение за продажбата на имота, оценен на около 1 милион и 300 хиляди лева, ще бъде гласувано на днешната сесия на ОбС на града.
 
Имот на НКЖИ от държавна става частна собственост

Точката няма да бъде подкрепена от ВМРО-Пловдив. Те предупредиха, че ще използват всички законови средства за недопускането на разпродаването на апетитни терени със съмнителни предложения, и то точно в края на мандата на управляващите града на тепетата.
 
За втори път в продължение на една година общинската администрация се опитва да продаде въпросния терен на ул. „Кръстьо Раковски“, който е отреден за построяване на училище.
 
До края на седмицата Общината си взима имота в Капана, ползван незаконно за паркинг

„В Пловдив не е строено училище от може би 30 години и беше редно местната управа да задели средства за едно в района, където и без това има недостиг на такива сгради“, смятат от ВМРО.

Затова те са готови да алармират образователния министър, както и премиера Бойко Борисов. В дневния ред за предстоящата сесия на местния парламент е включена продажба и на друг терен - общинска собственост, намиращ на ул. „Велико Търново“ №7 в града.