Общината олеква с над 5000 лева заради надгробния сарай на Цар Киро
Общината олеква с над 5000 лева заради надгробния сарай на Цар Киро / снимки: Кирил Кирилов
Общината олеква с над 5 хил. лева заради задгробния сарай на Цар Киро
32037
Общината олеква с над 5 хил. лева заради задгробния сарай на Цар Киро
  • Общината олеква с над 5 хил. лева заради задгробния сарай на Цар Киро

Над 5000 лева ще коства на Община Пловдив събарянето на навеса на Царкировия „мавзолей", съобщи зам.-кметът Александър Долев. Само смяната на 100-тонния кран с 60-тонен струва 1400 лева. Необходимостта от по-малката машина е била заради недостатъчното пространство, което не стига за разпъването на стабилизаторите на 100-тонния, обясни директорът на ОП „Жилфонд" Румен Лемберов. За всичко останало ние ще направим акт образец 19, ще включим хората, които са ангажирани, и видовете строително-монтажни работи ще бъдат остойностени, уточни той. По думите му материалите ще бъдат предоставени на Община Пловдив, която ще потърси компенсация на разходите си по съдебен път.

Строителни работници са идвали и през уикенда. Те са разбили плочата и борда на конструкцията, за да пригодят демонтажа на навеса за 60-тонния кран. Както в събота и неделя, така и днес бригадата работи от 7.00 ч. сутринта. След премахването на дървените греди, ще бъде свалено и скелето и посечени бетонните колони, каза още Лемберов. Ако не възникнат усложнения, той очаква до края на деня работата да приключи.

Общината олеква с над 5000 лева заради надгробния сарай на Цар Киро
netinfo
(Чуйте какво каза още шефът на "Жилфонд" в прикачения аудиофайл)

До бутането на „мавзолея" се стигна, след като гражданка се оплака в общината, че Рашков вдигнал скеле, което навлиза в алеите на гробовете на нейни починали близки. Проверката на отговорните институции установи, че ромският бос излива бетон в общинска земя, което е незаконно.