Новите правомощия на губернаторите – предпоставка за политически злоупотреби
Новите правомощия на губернаторите – предпоставка за политически злоупотреби / netinfo

В бюджета няма предвидени пари за изпълнение на новото законово изискване решенията на Общинския съвет да се публикуват в медиите в 7-дневен срок. Това заяви председателят на Общинския съвет – Пловдив Страшимир Дочков в предаването Дарик кафе. Той подчерта, че засега няма да иска актуализация на генералната сметка на общината и ще се опита да се справи с минимум средства.

Дочков потвърди притесненията си за забавяне работата на Общинския съвет, заради промяната в Закона за местното самоуправление и местната администрация, която предвижда поименно гласуване с протокол и за най-дребни разпореждания с общинска собственост.

Той изрази опасения, че разширяването на правомощията на областните управители, които вече могат да връщат на съветниците решения за преразглеждане, може да доведе до политически злоупотреби по места. “За Пловдив нямам такива опасения, защото, макар да е от различна от мнозинството политическа сила, областният управител Тодор Петков е доказал, че е балансиран и отговорен човек”, подчерта Дочков.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл.