Новият шеф на Старинен Пловдив – зам.-кмет на „Тракия“Йордан Илиев
Новият шеф на Старинен Пловдив – зам.-кмет на „Тракия“Йордан Илиев / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Новият директор на общински институт Старинен Пловдив става единият от тримата зам.-кметове на район „Тракия“.  Йордан Илиев беше представен пред медиите от кмета Иван Тотев.
 
Изборът Илиев да оглави Старинен Пловдив е лично мой, заяви градоначалникът, като припомни, че за поста на проведения конкурс от общинската администрация не беше избран титуляр.
 
Допуснаха само един кандидат в конкурса за шеф на ОИ "Старинен Пловдив"

Основната цел на новия директор ще е да оживи Стария град по подобие на Капана. Билети за архитектурния резерват трябва да се продават не само в музеите, но и в интернет, дори и на летищата, като например това във Франкфурт, подчерта Тотев.
 
Европредседателството и ЕСК - шанс да отворим дебата за опазване на културното си наследство

Според Йордан Илиев, приходите в Старинен Пловдив могат да се повишат. Данните сочат, че през последните две години архитектурният резерват е посетен от 212 000 души, а цифрата от продажби на билети за различните обекти и музеи достига 490 000 лева.
 
Новият шеф на общинския институт е завършил средното си образование в Хуманитарната гимназия в Пловдив, а след това магистратура по българска филология и журналистика. Владее английски, френски и руски език. През последните 6 години е зам.-кмет на район "Тракия".