Нов модерен микробус ще обслужва социално слаби в „Западен”
Нов модерен микробус ще обслужва социално слаби в „Западен” / netinfo

в район „Западен” бе доставен специален микробус, с който ще се обслужват потребителите по проекта „Качествена грижа – достоен живот”. Придобивката бе приета днес лично от кмета на района Димитър Колев.

Микробусът е Фолксваген Крафтър, като за купуването му е била обявена обществена поръчка. Той е чисто нов и е специално оборудван с рампа за трудноподвижни лица. Възможностите на возилото бяха проверени днес в присъствието на кмета Димитър Колев и заместника му Нонка Симеонова.

„С помощта на този микробус ще осигурим на потребителите на проекта комфорта, от който се нуждаят, за да живеят пълноценен живот. Вярвам, че тази придобивка ще улесни допълнително тези, които ще го използват”, заяви кметът Димитър Колев, след като се запозна с възможностите на микробуса.

 

С проекта „Качествена грижа – достоен живот” бе създаден Център за почасово предоставяне на социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, които са с невъзможност да се обслужват сами. Инициативата има за цел да преодолее социалната изолация на около 60 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години с невъзможност да се самообслужват, като се подобри достъпа им до основни социални и здравни услуги. По проекта са назначени 28 служители. Услугите ще бъдат предоставяни за 20 месеца, като този срок обхваща периода от 1 май тази година до 31 декември догодина. Общата стойност на проекта „Качествена грижа – достоен живот” е близо 470 хиляди лева.