/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Дневен център за лица с увреждания ще заработи в най-скоро време в Пловдив. Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", а общата му стойност е близо 1 милион лева, осигурени от ЕС и от държавата.

Бюджет 2019 на Пловдив - за какво отиват 352 млн. лева?

Центърът ще бъде разположен в две помещения на първия етаж на сградата на бившия дом „Рада Киркович“. В него 90 лица и техните семейства ще получават дневни и почасови социални услуги, включително и в домашна среда чрез мобилна работа. Ще бъде осигурена терапевтична, специализирана психологическа помощ, рехабилитация, арт терапия и занимания в творчески ателиета.

В Пловдив заработва дневен център за лица с увреждания
Искра Койчева, Дарик Пловдив

„Община Пловдив е първата, която подписа договор за изграждане на такъв дневен център, с помощта на който ще бъде осигурена и заместваща грижа до 14 дни в годината. Така хората, които се грижат за своите болни роднини ще могат в рамките на тези дни да отидат на лекар, да си починат или на направят неотложни за тях самите дейности“, обясни заместник-кметът Георги Титюков. Той показа помещението, в което ще се намира центърът и заяви, че ще бъде направен основен ремонт, ще бъде доставено необходимото оборудване и обзавеждане.

Припомням, че 7 нови социални услуги ще предоставя Община Пловдив. Това са 2 центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, преходно жилище за деца от 15-18 г.наблюдавано жилище за младежи от 18-21 г., център за обществена подкрепа за деца и семейства с възможност за спешен прием, дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.