пешеходци
пешеходци / netinfo
11-годишно момиченце е блъснато от такси към 08:00 часа тази сутрин в Пловдив. Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“. Детето е прегледано в болница, като лекарите са установили само леки контузии.

59-годишният шофьор на таксиметровия автомобил е тестван за алкохол и наркотици - резултатите са отрицателни. Полицаите изясняват причините за катастрофата. Според таксиджията, момиченцето е изкочило изневиделица и не е успял да реагира, още повече, че пътните настилки навсякъде са мокри и спирачният път е по-дълъг.

Две произшествия с пострадали пешеходци в рамките на няколко минути има и вчера сутринта в Пловдив. Около 07:20 часа, на кръстовище между бул. “Шести септември” и ул. “Цар Иван Шишман”, лек автомобил “Хюндай” предприел ляв завой и блъснал пресичащата пътното платно 61-годишна жена, която е с фрактура на ходило. Шофьорката на колата, на 57 години от града, е тествана с дрегер, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в Четвърто РУ.

Обявиха червен код за поройни дъждове в Бургас, лошо време в цялата страна

Осем минути по-късно на ул. “Васил Левски” лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 26-годишна старозагорка, преминал на червен сигнал на светофара и ударил 57-годишен пешеходец. След медицински преглед е установено, че мъжът е с контузии по тялото, без опасност за живота. Алкохолната проба на водачката е отрицателна.

В полицията в Асеновград пък е задържан 38-годишен криминално проявен и осъждан мъж, седнал зад волана на лек автомобил “Опел” с отнето свидетелство за правоуправление. Към 23:00 часа, на 24 октомври същата мярка за неотклонение е взета и спрямо 32-годишен мъж от Кричим, засечен от служители на РУ-Стамболийски да управлява с близо 2 промила алкохол лек автомобил “БМВ” в село Куртово Конаре.

От екип на РУ-Труд пък бил хванат с 0,91 промила 35-годишен жител на Сливен, който управлявал товарен автомобил “Форд” между селата Скутаре и Рогош. Същия ден в Карлово полицаи от районното управление установили, че 32-годишен водач от Стара Загора се е качил в лек автомобил “Дайхатсу” без регистрационни табели.