Не смогват с рязането на опасни дървета заради липса на техниката
Не смогват с рязането на опасни дървета заради липса на техниката / netinfo

800 неизпълнени заповеди за спешно кастрене на опасни клони и изгнили дървета има още от предишния мандат само на територията на район “Централен”, алармира кметът Райна Петрова. Тя посочи, че към тях са се натрупали още 200 издадени от нея разпореждания, 50 от които са в така наречения “спешен списък”. В част от районните отдели “Екология” отлежават неизпълнени заповеди за кастрене на клони от 2006 –а година, установи проверка на Дарик. От “Паркове и градини” са се оправдали с недостиг на здрава техника.

В центъра на Пловдив - ул. “Кап. Райчо” и в района на “Евмолпия” тревата е достигнала 1 метър, но няма свободни екипи, които да я окосят, оплака се Райна Петрова. Тя посочи още, че на Бунарджика има неразчистени клони по земята.

Ситуацията няма да се промени, докато не получим нова техника, коментира управителката на “Паркове и градини” Станка Стаматова. Тя припомни, че Общинският съвет гласува близо половин милион лева за закупуване на 3 автовишки, 2 самосвала и 2 сметосъбирачни машини за общинското предприятие, но в момента тече обществена поръчка за избор на доставчик.