Натрупаното чувство на страх, гняв и вина разболяват тялото ни

Натрупаното чувство на страх, гняв и вина разболяват тялото ни
Натрупаното чувство на страх, гняв и вина разболяват тялото ни / © Thinkstock/Getty Images
"Дарик кафе" - за връзката между емоции и физическо тяло
80433
"Дарик кафе" - за връзката между емоции и физическо тяло
  • "Дарик кафе" - за връзката между емоции и физическо тяло

Страхът, гневът и вината са най-силните негативни емоции, които разболяват нашето физическо тяло. Това каза в ефира на Дарик йога-инструктoрът и създател на Център „Промяна“ в Пловдив Марияна Стракова.

По думите й, натрупаният гняв и страх водят до чувство на неудовлетвореност, ревност и съмнение, а това след време се проявява под формата на болест.

Тя отбеляза, че разболяването на всеки орган има своето тълкование. Например проблемите с костите се обясняват с липса на самоуважение и комплекс за малоценност, болест на червата пък алармира за натрупан гняв при конфликт, който не можем да преглътнем, а проблемите с щитовидната жлеза издават за страх от общуване.

Натрупаното чувство на страх гняв и вина разболяват тялото ни

 

Марияна бе категорична, че сами можем да излекуваме всеки физически проблем без медикаменти.

„В началото тялото ни алармира с леки болежки, че нещо в нас не е наред. Ако разчетем правилно знаците и осъзнаем причината за това, болестта може да бъде преодоляна“, отбеляза йога-инструктурът.

Според нея, мислите пряко рефлектират върху физическото ни тяло, което е само отражение на емоционалното ни състояние.

Бъдете внимателни в мислите си, винаги приемайте нещата около вас положително и ведро! Този поглед към живота, ще ни изпълни с хармония, здраве и красота, категорична бе Марияна.