Животът ни е отражение на нашите мисли и емоции
Животът ни е отражение на нашите мисли и емоции / dariknews.bg/ архив
Марияна Стракова за връзката между емоции, чувства и физическото тяло
80125
Марияна Стракова за връзката между емоции, чувства и физическото тяло
  • Марияна Стракова за връзката между емоции, чувства и физическото тяло

Всичко в живота ни е отражение на нашите мисли и емоции. Това каза в ефира на Дарик йога-инструктoрът и създател на Център „Промяна“ в Пловдив Марияна Стракова.

"Когато сме подвластни на негативните емоции, гнева, носим емоционална болка в себе си и живеем като служители на другите, това рефлектира на нашето тяло, защото всяка клетка от нашето тяло реагира на чувствата и мислите ни", категорична бе Марияна.

По думите й, всяка болест идва като сигнална лампа, която алармира, че нещо не е наред и е необходима промяна, за да живеем отново в хармония в себе си.

"За да възвърнем баланса в живота си е необходимо да се грижим по-добре за себе си на емоционално и физическо ниво, да се фокусираме върху нещата, които ни зареждат с положителни емоции и да изпитваме благодарност за всичко, което имаме в живота си", обясни йога-инструктурът.

Според нея, когато осъзнаем това, разберем какво ни кара да се усмихнем и видим красотата на света, ние се отваряме за нови положителни преживявания. Дори в трудностите, трябва да намираме позитивите, защото те играят ролята на уроци, категорична бе Марияна.

/Цялото предаване по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/

Животът ни е отражение на нашите мисли и емоции
netinfo