Наказаха началниците на РУ в Асеновград и Стамболийски
Наказаха началниците на РУ в Асеновград и Стамболийски / Dariknews.bg

Началникът на "Икономическа полиция" в Асеновград е дисциплинарно уволнен заради груби нарушения. Дисциплинарни наказания са наложени и на началникът на РУ-Асеновград и още двама служители за неспазване  на Инструкцията за организацията на работата. Това заяви директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Наложеното им наказание е порицание по заявителски материал за престъпления от общ характер. С мъмрене са  за подобни нарушения са наказани и началникът на РУ-Стамболийски и още трима служители.

Заявителските материали са по сигнали на граждани постъпили в полицейските управления и не заведени по съответния ред, обясни комисар Чонов.

През тази  седмица са наказани и двама служители от 3-то РУ, вследствие на вътрешната проверка обяви още шефът на полицията в Пловдив. Уволнен  е и полицай от 6-то РУ за шофиране в нетрезво състояние, предстои да бъде уволнен още един полицай затова, че е предизвикал ПТП след употреба на алкохол.

До дни ще станат готови резултатите от проверката в 5-то полицейско управление, където се проверяват данни за неизплатен труд на служители, констатирани от Дирекция "Инспекторат". На базата на тези данни е назначена нова проверка, която да установи длъжностните лица, които са допуснали подобен вид нарушения.

Днес стана ясно още, че главен инспектор Румен Баков, досегашен началник на група в сектор "БОП", е новият началник на отдел "Противодействие на престъпността" при ОДМВР-Пловдив. Мястото бе овакантено след пенсионирането на Иван Вълчев миналата година.