Млад мъж обгоря при пожар в Мадан
Млад мъж обгоря при пожар в Мадан / снимка: dariknews.bg

Млад мъж е с опасност за живота при пожар, възникнал тази нощ в гр. Мадан, съобщават от полицията в Смолян.

Минути преди полунощ на ул. “Република” в града е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в гр. Кърджали. Огънят е бил забелязан от двама полицейски служители на полицейското управление в Мадан, които се качват на последния етаж на жилищната сграда, от където се чуват викове за помощ, и разбиват вратата на апартамента. Униформените спасяват обгорения 24-годишен младеж от с. Митовска, общ. Мадан, който живее сам под наем в жилището.

Минути след като евакуират младежа и излизат от апартамента, се чува втори взрив, причинен от газова бутилка.

Пострадалият незабавно е транспортиран в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с опасност за живота. Сутринта му е направена по спешност операция в Клиниката по изгаряния. В момента младежът е в медикаментозна кома, съобщиха за Дарик от болницата. Състоянието му остава много тежко, тъй като е с тежка белодробна травма и 65 % изгаряния по лицето и тялото, които са обширни и дълбоки.

На мястото на инцидента снощи са пристигнали два екипа пожарникари от Мадан, които са евакуирали още десет души от същия вход на жилищния блок и са загасили пожара. В спасителната акция се включват съседи от блока, полицаи и екип на Спешна помощ от Мадан.

Изгорели са хладилник, диван, шкафове и кухненско обзавеждане в гарсониерата. Унищожени са още домашно имущество, опушени са около 100 кв. м стени, избити са два прозореца и четири вътрешни и външни врати.

Щетите и причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.