медици Карлово
100589
медици Карлово
  • медици Карлово
Медици от общинската болница в Карлово подават оставки. Причината - намаленият бюджет на лечебното заведение, който не стига за поемане на разходите на болницата, включитено и заплатите на персонала.

Премиерът Борисов: Болници в мое управление няма да закрия

Според лекарите и сестрите, заради недостатъчното финансиране на АГ-отделението и отделението по хемодиализа, болницата е обречена на ликвидация.

Медиците не са съгласни и с ограничението на броя на болни, особено в детското отделение.

Припомням, че през лятото на миналата година десетки жители на Карлово се обявиха за запазване дейността на АГ отделението на общинската болница в подбалканския град.

Протестът на хората беше подкрепен от местната управа и лекарите от лечебното заведение и беше провокиран от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по клиничните пътеки на родилното отделението в болницата.

На среща днес с представители на Сдружението на общинските болници, премиерът Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление, болници в страната няма да се закриват.  

Парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“, заяви още министър-председателят и разпореди до утре Министерството на здравеопазването да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване.