/ iStock/Getty Images
РЗИ-Пловдив провежда масирани проверки за носенето на маски и спазване на противоепидемичните мерки на обществени места, съобщи директорът на институцията д-р Сийка Димчева.

По думите й проверките не са спирали, те са рутинни, но новото е, че вече са съвместни с МВР и Министерството на земеделието и храните.

Проверки се правят както в автобуси за градски и междуградски транспорт, така и по магазини и заведения.

Откриха карантинирани в КАТ и в младежки клуб в Монтанско

От РЗИ напомнят, че глобите за физически лица варират от 300 до 1000 лева. Следи се строго и за спазването на карантината. В последно време все по[1]малко са нарушителите в това отношение.

Във връзка с информацията, че отделенията са се напълнили с болни гастарбайтери Димчева отговори, че няма как някой да премине през граничен контрол без да е направил тест. Важно е от коя страна пътува и дали тя е в червена, оранжева, или зелена зона.Освен това твърде е възможно границата да преминават болни, които са в инкубационен период, така че тестът да не ги улови.

Според д-р Сийка Димчева в ромските квартали в Пловдив имат достатъчно общопрактикуващи лекари, които не спират да агитират за ваксинация. 
Информационна агенция Фокус