Марин Райков запозна гръцкия си колега с проблема на ГКПП Златоград
Марин Райков запозна гръцкия си колега с проблема на ГКПП Златоград / dariknews.bg/ архив

Министър-председателят и външен министър Марин Райков разговаря по телефона с гръцкия премиер Андонис Самарас. Двамата обсъдиха възникналите неотдавна проблеми с преминаването на български автомобили през ГКПП Златоград-Ксанти. Марин Райков изрази притеснението на българската страна от създалата се ситуация след безпроблемното функциониране на контролно-пропускателния пункт от откриването му преди три години.

„Надявам се, че ще бъде направено всичко възможно за улесняване на нормалното движение и за увеличаване на тонажа на превозните средства, особено предвид настъпващите великденски празници и очакванията за повишен туристически поток", подчерта българският министър-председател. От своя страна Андонис Самарас пое ангажимент да проучи проблема, за да бъде намерено максимално бързо решение, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата премиери обсъдиха още работата по изграждането на ГКПП Маказа-Нимфея (Кърджали-Комотини). Гръцкият министър-председател увери българския си колега, че пътят, свързващ пункта с град Комотини, ще бъде готов в рамките на следващите три месеца.