Майка брани 9- годишната си дъщеря от германец
Майка брани 9- годишната си дъщеря от германец / netinfo

Деветгодишната пловдивчанка Паула Ярке трябва да бъде предадена на немските власти, след като Хамбургски съд лишава майка й Елена от родителски права, а Софийски градски съд потвърждава решението въз основа на специална европейската конвенция.

“Няма да дам детето си на баща алкохолик, който не работи от една година и се издържа със средствата от детските надбавки. Страхувам се, че той може да й посегне сексуално както правеше това с мен, разказа пред Дарик радио майката на деветгодишната Паула- Елена. Тя е обиколила всички инстанции с молба за помощ, но от Агенцията за закрила на детето например й казали, че нямат правомощия да действат срещу съдебна заповед от чуждо съдилище. Въпреки това направили оглед на двуетажната къща на бабата на Паула в Пловдив и написали заключение, че има прекрасни условия за живот, но никой не потърсил нито Елена, нито Агенцията за становище.

Елена Ярке е завела бракоразводно дело в Пловдивския районен съд, в което настоява временно да й бъдат присъдите родителските права.