Кричим празнува
Кричим празнува / снимка: пресцентър на община Кричим

Кричим празнува 45 години от обявяването си за град днес и утре, съобщиха от общината.

Празникът ще се отбележи с различни прояви. Предвидена е изложба на местни творци и художници в залата на местното читалище. Интересен акцент са две състезания, предвидени за днес, които ще се състоят на сцената в читалището.

Между 10 и 11 часа ще се проведе конкурс по възрастови групи за най-бързо четене на непознат текст. Между 11 и 12 часа пък ще бъде надиграването, като участниците ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Кулминацията на празника е утре, събота, 30 август. Предвидено е детско парти от 18,30 часа на централния площад „Обединение”. От 20,30 часа ще се състои празничен водосвет на площада, а 15 минути по-късно кметът на Община Кричим Атанас Калчев ще отправи приветствие към присъстващите и ще награди отличилите се участници в двата конкурса.

Едно от най-интересните изпълнения започва в 21,15 часа. Тогава самодейната певческа „Група за автентичен фолклор” и танцова формация „Лудория” към НЧ „Пробуда – 1912г.”, гр. Кричим, ще демонстрират запазени във времето български народни песни и танци. Празникът ще завърши със заря.