Кметовете на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Стамолийски Георги Мараджиев, който е областен координатор на ПП ГЕРБ твърдят, че не са допуснати на срещата с президента Румен Радев в Калофер. Според тях на срещата са присъствали само колегите им от БСП. 

Радев се срещна с петима представители на  Сдружението на кметовете на кметства  по покана на кмета на Калофер Румен Стоянов, който е председател на сдружението. 

Въпреки това кметовете отидоха и опитаха да се срещнат с държавния глава, но не бяха допуснати с мотив, че кабинетът е тесен и заради мерките срещу вируса местата са ограничени.

До срещата не е била допусната и кметицата на Крумово Румяна Самоковарева, която е член на УС на Сдружението на малките кметове.

"Нямам идея, аз съм поканен от г-н Стоянов, но участниците в срещата не бяха само от една политическа пария. Аз не деля кметовете на членове на различни политически партии, в никакъв случай. Не политизирам, не знам, че има други хора желаещи за среща с мен. Ето кметът Румен Стоянов ме кани, идвам тук", обясни след срещата Радев.