/ Народно събрание
Кръста извади 22-годишният Николай от Нова Загора
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на отбелязването на празника Богоявление в Пловдив.

Народно събрание

Тържествената церемония се състоя пред катедралния храм "Успение Богородично". Цвета Караянчева прие почетния строй на представителните части на Българската армия, участващи в ритуала.

Традиционния Богоявленски водосвет на бойните знамена на Българската армия отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Цвета Караянчева участва и в литийното шествие от църквата до Водната палата на река Марица.

Народно събрание

Там се състоя ритуалът по изваждането на Светия кръст от водите на реката. Кръста извади 22-годишният Николай от Нова Загора. Председателят на парламента честити празника на именниците и им пожела да бъдат живи и здрави и по-спокойни.

"Нека да бъдем отговорни, по-състрадателни и да слушаме какво ни казват компетентните власти", призова тя. Цвета Караянчева отбеляза, че гражданите, дошли на водосвета, са спазвали противоепидемични мерки. Хубаво е, когато има такива празници, защото те ни сплотяват, подчерта председателят на Народното събрание.

Народно събрание

По-късно председателят на парламента поднесе цветя на паметника на Христо Ботев в Пловдив по повод 173-ата годишнина от рождението на поета-революционер.

Богоявление - Йордановден, е третият по значимост християнски празник през годината. Имен ден празнуват Йордан, Йорданка, Данчо, Дана, Боян, Богдан, Богдана.