Измененията в транспортната схема в сила от 2 януари
Измененията в транспортната схема в сила от 2 януари / netinfo

От 2 януари влизат в сила промените в транспортната схема, съобщи зам.-кметът по сигурността Димитър Цветков. Схемата ще бъде тествана три месеца, като в края на март ще бъде направено предложение до Общинския съвет, за да бъде приета.

От началото на новата година ще бъде пусната автобусна линия №5, която ще замени тролейбусната, заради проблеми по контактната мрежа. Петицата ще влиза в кв. „Изгрев” на район „Източен”. Удължава се маршрутът на линия №15 и вместо до стадион „Пловдив” тя ще продължава до ул. „Белица” в кв. „Христо Смирненски”.Автобус №21 ще преминава през целия кв. „Тракия”, по Ягодовско и Цариградско шосе и така ще свързва района с „Източен”. Линия №1 ще отива до Коматевско шосе.

Само две автобусни линии ще тръгнат по-късно - №17 се възстановява от 15 януари, а линия 116 изменя маршрута си от 1 февруари. Тя ще влезе в кв. „Столипиново” и вместо по ул. „Крайречна” ще преминава по „Батак” и „Владая”. Промяната ще стартира по-късно, тъй като трябва да се извърши обезопасяване на района, в който има пазар и училище, каза още зам.-кметът.