И Пловдив падна в плен на грипа
И Пловдив падна в плен на грипа / netinfo
Грипна ваканция от 25 до 31 януари, включително, за всички училища на територията на Пловдив и Първомай, обяви след заседанието си Комисията за борба с острите респираторни заболявания. В двете общини, както и в Асеновград, временно се преустановява работата на женските и детски консултации, отменят се плановите операции и свижданията в болниците. В останалите населени места на областта засега не се въвеждат засилени противоепидемични мерки и учениците няма да излизат в грипна ваканция заради сравнително ниската респираторна заболеваемост, уточниха епидемиолозите.

В Пловдив работа ще продължат единствено детските ясли и градини, но посещенията на децата ще бъдат по преценка на родителите като се препоръчва при възможност те да бъдат ограничени.

Семействата на вече заболелите от грип да започнат незабавна профилактика и да се консултират със специалист, а лечението с антибиотици да става само по лекарско предписание, препоръчват от РИОКОЗ.

Комисията за борба с грипа ще заседава отново на 30 януари, за да прецени дали се налага удължаване на срока на ваканцията.