Грипна ваканция в община Рудозем
Грипна ваканция в община Рудозем / Thinkstock/Getty Images

Със заповед на кмета на Община Рудозем Румен Пехливанов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни на територията на общината. Причината за това е големият брой болни от остри вирусни заболявания ученици.

„На този етап не мога да кажа, като процент колко от учениците са болни, но сутринта в коридорите на поликлиниката имаше около 200 човека. Разбира се, не всички бяха деца, но проблемът е налице“, коментира кметът на общината Румен Пехливанов. Той се надява, от понеделник занятията на учениците да започнат нормално и да се възстанови на 100 % учебният процес.

От Регионалното управление на образованието в Смолян съобщиха, че другаде в областта на този етап нямат сведения за подобен проблем.

„Единствено в община Рудозем има индикации за висок брой болни ученици и кметът е в правото си да вземе решение за подобен род заповед“, коментира началникът на РУО – Смолян Иван Муцевски.

Като спокойна бе определена и епидемиологичната обстановка в областта от Регионалната здравна инспекция в Смолян. Според здравните инспектори, няма данни за притеснения на този етап.