Гости от 15 държави посетиха панаира
Гости от 15 държави посетиха панаира / netinfo
Новите продукти и услуги са основната причина, довела десетки хиляди посетители на есенния панаир в Пловдив. Това сочат предварителните данни от социологическо проучване на „Алфа Рисърч”. 64.3% от анкетираните твърдят, че новостите са повлияли на решението им да посетят изложението, а най-висока оценка получава оформлението на изложбените площи.

211 иновативни изделия бяха показани на деловия форум за инвестционни стоки и технологии. Средно по 20 000 гости на ден посрещаше панаирният комплекс през периода 29.09.-01.10., а окончателните данни, които ще бъдат готови до дни, вероятно ще покажат повишение през втората част на форума.

Над 60% от разгледалите изложението са специалисти, като повече от половината заемат високи постове във фирмите – собственици или представители на висшия мениджмънт. 93% от посетителите специалисти са постоянни гости на Международния технически панаир.

Вторият фактор, провокирал техния интерес, е присъствието на най-значимите компании от всеки бранш в 9-те международни изложби, които се организират в рамките на Есенния панаир. Участието на конкурентни фирми и броят на изложителите също са мотивирали голяма част от мениджърите и експертите да дойдат в Пловдив, като близо 60% от тях остават тук повече от 2 дни.

96 на сто от всички посетители са доволни от визитата си на панаира, а над 75% смятат, че е по-добър от миналогодишния. Според социологическото проучване много добра оценка за оформлението на изложбените площи са дали 60.2% от анкетираните, високо е и одобрението за организацията на изложението – информационно обслужване, хигиена, пропускателен режим, паркинги, реклама.

97% от участниците в допитването заявяват, че ще дойдат и на ЕСЕН 2009, защото са постигнали до голяма степен целите, които са си поставили за тазгодишното изложение. Проучване на оферти и ориентация в новите тенденции в бранша са намеренията, чиято реализация е над 85%, следват сравняване с конкуренцията, създаване на бизнес контакти, сключване на договори.

Близо 12% от всички посетителите са чужденци от 14 държави, като най-много са пристигналите от Германия, Англия, Гърция, Русия, Сърбия.