Гогова ще съди Бозуков за невнесена такса, той се издължава в понеделник
Гогова ще съди Бозуков за невнесена такса, той се издължава в понеделник / dariknews.bg/ архив

Липса на кворум не позволи на днешното заседание на Консултативния съвет по туризъм да вземе каквито и да било решения, заяви за Дарик радио зам.-председателят на местната туристическа организация Радослав Бозуков. Имаме различни мнения, но дебатът трябва да е по същество, каза още той. По думите му, зам.-кметицата Петя Гогова е обърнала заседанието в пресконференция.

Отчетът за 2010 г. беше един от добрите, но проблемът е, че дейностите не се планират, а се правят случайно, допълни Радослав Бозуков. Петя Гогова заяви, че ще ми праща съдия изпълнител, заради това, че през последните 4 месеца не съм плащал туристическа такса за хотел „Лайпциг", каза още той. Да праща който си иска, задължението ми от 5 000 лв. ще бъде внесено още в понеделник, зарече се бизнесменът и уточни, че в криза всеки бизнес изпитва затруднения. Да не би Община Пловдив да не закъснява с плащанията си, риторично попита Бозуков. Гогова е поискала и освобождаването му от заместническия пост.

Между 7 и 14% е спадът на туристите в Пловдив за 2010 г. спрямо 2009 г. За предходния период (2009-та спрямо 2008-ма) спадът е 31%, което означава около 40% по-малко туристи в Пловдив през последните 2 години. За сравнение Бозуков даде пример с Велико Търново, където нощувките през последната година са 700 000 и има реализирана печалба, докато в Пловдив от 349 000 нощувките са паднали на 181 000.