/ Thinkstock/Getty Images
Делото срещу Иванка Ройдова от село Браниполе, по-известна като Кървавата Ваня, продължава в Апелативния съд в Пловдив. То беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане от друг съдебен състав.

Три години затвор за „Кървавата Ваня“, задържаха я в съда

Припомням, че Окръжният съд в града на тепетата наложи условна присъда на подсъдимата, Пловдивският апелативен съд постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Кошмарът на мъжа, чиято сестра планирала да го убие (ВИДЕО)

Ройдова е призната за виновна да това, че поръчала на килър, който всъщност бил таен агент от българските служби, да убие нейния 70-годишен брат и неговото семейство - съпругата му, дъщеря му и нейния мъж, както и двете им деца на 8 и 16 години.

Иванка Ройдова отрече да е поръчвала убийството на роднините си

Преди това тя събрала цялата необходима информация за шестимата - къде живеят, как се предвижват и къде учат децата и давала насоки как може да бъдат убити. Мотивът за убийството - наследство, оставено от бащата на Ройдова, което тя смятала, че е на стойност около 4,5 млн. долара и нямала дял.

Дъщерята на арестуваната за готвено убийство: Майка ми няма мотив да убие вуйчо

Негов наследник бил брат й и именно затова Ройдова планирала отвличането му и принуждаването му да подпише договор, с който прехвърля цялото наследство на нея. След това той е трябвало да бъде убит със свръх доза инсулин, за да изглежда като нещастен случай.

Задържаха жена, планирала убийството на брат си и близките му заради наследство

Убийството на петимата други наследници трябвало да стане едновременно на Гергьовден. Предишното заседание по делото беше засектретено от магистратите от Апелативния съд Пловдив, тъй като показания тогава даваше именно агентът от службите.