Емил Караиванов поздрави лекарите и акушерките от АГ-отделението в МБАЛ-Асеновград
Емил Караиванов поздрави лекарите и акушерките от АГ-отделението в МБАЛ-Асеновград / Дарик радио

Кметът на община Асеновград  Емил Караиванов и зам.-кметът Мария Вълканова посетиха родилното отделение на асеновградската болница, за да поздравят лекарите и акушерките по повод Деня на родилната помощ.

„Благодарността и почитта ни към Вас са неизмерими. Поздрав към Вас, хората, даряващи първата глътка въздух”, с тези думи д-р Караиванов изрази уважението си към хуманната професия на служителите от АГ-отделението в МБАЛ-Асеновград. Завеждащият отделението д-р Богдан Червенков също благодари на кмета за подкрепата на Общината и най-вече за приноса му за раждаемостта в Асеновград чрез реализирането на програмата „Ин витро”, благодарение, на която вече има 11 родени бебета. Всички родилки в отделението получиха по една червена роза от д-р Караиванов с пожелания за здраве и усмивки за тях и новороденото.

В празничния ден по народна традиция, като на Бабинден, най-младата акушерка поля вода на д-р Богдан Червенков, за да се измие. Акушер-гинекологът по време на обичая пожела: „Както сапунът се плъзга между ръцете, така да се плъзга бебето в ръцете ни, да е леко раждането.”

 

С пожелание всички деца да се раждат живи и здрави старшата акушерка Атанаска Георгиева поднесе на д-р Богдан Червенков прясна пита с мед. От родилното отделение споделиха, че през 2015 година са се родили около 400 бебета, а от началото на 2016 до 21 януари-26 бебета.