/ DarikNews
Двама рецидивисти отиват на съд в Пловдив за кражби на велосипеди и телефон, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Оттам са внесли два обвинителни акта срещу крадците в Районния съд под тепетата. 

Магистратите са приключили разследването срещу 61-годишен крадец-рецидивист, който в периода от 22 май до 4 юни 2019 година е откраднал три велосипеда и един мобилен телефон на обща стойност 835 лева.  Рецидивистът е осъждан многократно за кражби, а за последно е бил в затвора през септември 2016 г. 

Рецидив: За пореден път задигнаха кутия с дарения за болно дете в магазин (ВИДЕО)


Първата кражба на колело мъжът извършил на 22 май около 9.00 ч. сутринта. Той видял колелото, което било заключено за дърво в двора на жилищна кооперация в Пловдив с метален кабел и катинар. Крадецът прерязал кабела и задигнал велосипеда, а после го продал в заложна къща срещу 60 лв. Седмица по-късно, на 29 май, мъжът откраднал друго колело, заключено на етажна площадка в жилищен блок в Пловдив и го продал в Асеновград на случаен минувач за 50 лв.  

Ефективни присъди за крадци на оръжия и боеприпаси

На 4 юни откраднал мобилен телефон от шкаф в незаключен апартамент. Собственичката на жилището по същото време била в съседна стая. От избите на същия вход задигнал и трети велосипед. След това продал велосипеда за 100 лева на непознат мъж в близкия магазин, а после отишъл в казино и проиграл парите. По-късно продал и мобилния телефон за 40 лева. След подадените сигнали от потърпевшите в полицията, крадецът е арестуван и е с постоянна мярка "задържане под стража".

Съдът остави ромите крадци от Болярино зад решетките

35-годишен рецидивист от Пловдив с 9 присъди също отива на съд, пак за кражба на велосипед. 
На 28 септември 2019 г. през нощта, крадецът се разхождал в центъра на града под тепетата. По пътя си той забелязал велосипед, заключен на стоянка, отключил катинара с шперц и взел колелото, като го откарал в дома си. Собственичката подала сигнал в полицията за кражбата. По-късно рецидивистът продал велосипеда за 30 лева на свой познат. При разследването обаче полицаите използвали записите от видеокамери и бързо го задържали.

Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино (ВИДЕО)

Велосипедът, чиято стойност е 92 лв., е върнат на собственичката му. Спрямо крадеца е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районният съд насрочи заседания по двете дела.