Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино. Селскостопанският производител Димитракис Пирилис е от кипърски произход, посочват от Апелативната прокуратура в Пловдив.

В събота, около 1:00 ч. през нощта, той забелязва трима мъже да влизат в имота му, за да крадат люцерна. След като ги видял, той се качил в автомобила си и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около 600 метра от фермата успява да застигне единия от тях и го прегазва с колата си.

60-годишният мъж е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура в Пловдив. Близката на Димитракис Пирилис Таня Николова оправда действията на фермера, като посочи, че все от неговия имот се крадат животни и фураж. Тя добави, че нееднократно към тях са отправяни закани за палежи и убийства.
 
Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив. Разследването по случая продължава. В селото има засилено полицейско присъствие с оглед сигурността на населението.