/ netinfo
Гранд хотел PLOVDIV събра стотици деца и родители, учители и служители от ДГ „Дъга” в Пловдив, за да бъдат заедно в името на Доброто. Десетки представители на институции от целия град бяха заедно с тях, поканени да подкрепят благородната инициатива „Доброто продължава”, която е традиционна за детското заведение.

Тази година усилията на отзивчивите обитатели на детската градина бяха насочени към подпомагане семейството на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В полза на лечението на момиченцето и за да насърчат семейството, че има зад гърба си многобройни поддръжници, развълнуваните гости партнираха на малките артисти от „Дъга”, които изнесоха незабравим благотворителен концерт.
 
В продължение на минути бе четен дългият списък на добротворците, които с жеста си на подкрепа дават шанс на Лилия. Кметът на район „Северен” Ральо Ралев, един от най-щедрите дарители на кампанията заедно с цялата кметска администрация, се обърна с дълбоко вълнение към родителите, породили със своя благороден жест желание у десетки други институции и лица да помогнат на малката Лилия с каквото и както могат.

Чудото на тяхното добротворство е най-паметният урок за децата на ДГ „Дъга”. Името Лилия, редом с думите добро, надежда, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майка й към множеството. Тя с трепет благодари на всички за подкрепата, която техните щедри сърца даряват на дъщеричката и цялото й семейство.
 
До момента кампанията е събрала над 16 000 лв. и ще продължи до края на месец май на IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87.