/ netinfo
Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и екипът му, заедно с детска градина „Дъга”, събират средства за операция на 3-годишната Лилия Козарева.
 
Малката Лилия, чиято майка е учителка в градината, ще бъде в първа група през есента. Момиченцето страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението.
 
Инициативата под надслов „Доброто продължава” беше подета през 2017-та година от екипа на детска градина „Дъга“ в „Северен“. Набраните тогава от благородното начинание средства бяха в полза на обитателите на Дома за стари хора „Свети Василий Велики” в града под тепетата.
 
Тази година общността от учители и служители, деца и родители ще насочи дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева.
 
"Историята на малката Лилия Козарева и необходимостта да се направи и невъзможното детенцето да запази зрението си приемам като лична кауза", заяви районният кмет Ральо Ралев. Той и екипът му отдавна са причастни към добротворчеството в интерес на нуждаещите се от подкрепа.

С нарастваща масовост в „Северен“ се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи.
 
Благотворителният концерт ще се състои на 24 април в Гранд хотел „Пловдив“.
 
Средства за малката Лилия могат да бъдат преведени и по разкритата сметка:
 
IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87