/ iStock/Getty Images
Директор на училище и още пет ученици са заразени с коронавирус в Пловдивска област към днешна дата, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Директорът на ОУ „Алеко Константинов“ в Пловдив е диагностициран на вчера, последно е преподавал на 14.10.2020, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

На 19 октомври 2020 г. е диагностициран ученик от карантинираният 11Е клас на ЕГ „Пловдив“. Последното му посещение в училище е било на 8 октомври 2020 г.

На 19 октомври 2020 е диагностицирано дете от първи Г клас. Детето е под карантина като контактно на свой родител, а последното му посещение в училище е било на 16 октомври 2020 г.

Направено е предписание за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа на заболялото дете.

В СУ „Патриарх Евтимий“ Пловдив на 19 октомври 2020 г. е диагностициран ученик от 7 А клас. Последното му посещение в училище е било на 16 октомври 2020 г. Направено е предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните ученици.

В ОУ „Васил Левски“ Хисар на 19 октомври 2020 г. е диагностициран ученик от 3-ти клас. Направено е предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Карлово също е заболяло дете от 2-ри А клас. Направено е предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.
Агенция "Фокус"