/ iStock/Getty Images
Община Пловдив използва времето на дистанционното обучение, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини, съобщиха от Общината.

За максимално осигуряване на безопасността на децата бе сключен договор с фирма, представител за България на водеща германска компания в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Общо 603 медици ще бъдат имунизирани в Пловдив и областта

Технологията "Ликуид гард" осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99 на сто от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите дори от 8 метра.

В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Очаква се на 4 януари 2021 г. всички детски градини да започнат нормална работа след дългата принудителна ваканция.