/ Община Пловдив
Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи на кмета Здравко Димитров дарение за нуждите на общинските здравни заведения, ангажирани в борбата с епидемията от коронавирус, съобщиха от Общината.

Четири са новите случаи на заразата в Пловдив

В присъствието на секретаря на консулството Ерхан Арабаджиоглу, зам.-кметa Тодор Чонов и директорa на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов бяха предоставени 100 гащеризона за многократна употреба от висококачествена защитна материя. Произведени са в България, а текстилът е от Турция.

Община Пловдив

„Това дарение е ценно за нас, защото идва от приятелска страна, която също е засегната от опасната епидемия, но проявява  истинска солидарност и подкрепа в това голямо изпитание за всички народи по света“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той подчерта, че осигуряването на лични предпазни средства за медиците е сред водещите задачи на Общинския кризисен щаб, защото те са на първа линия в превенцията и лечението на опасния вирус и всеки ден рискуват своето здраве.

46 са случаите на COVID-19 в Пловдив и областта

„Днес в ситуацията на глобална епидемия не можем да се спасяваме сами, можем да оцелеем само заедно“, коментира и г-н Хюсеин Ергани при връчване на дарението. По думите му, Република Турция също е сериозно засегната от болестта, но прави всичко по силите си, за да предпази своето население.

По думите му, пикът там вече преминава и страната му се надява в края на май превантивните мерки да бъдат облекчени и бизнесът да заработи на по-високи обороти.

Пловдивският градоначалник се надява, че с нормализиране на обстановката след COVID-19, ще има нови икономически и културни перспективи в развитието на двустранните отношения между Пловдив и побратимените ни градове Истанбул и Бурса.