Дама от Крумово подпомага благотворителна инициатива в „Северен“
Дама от Крумово подпомага благотворителна инициатива в „Северен“ / netinfo

Широко популяризираната вече кампания по събиране и предаване на капачки в администрацията на район „Северен“ в Пловдив вече излиза извън пределите на града.

Инициативната жителка на Крумово  Росица Толева се включи в кампанията за събиране на средства за детето Станислав Чонев като предаде 65 кг пластмасови капачки лично на кмета на района  Ральо Ралев. Капачките госпожа Толева е събрала с помощта на двете си деца - Тони Толева, Рая Толева, които възпитава в дух на състрадание и съпричастност към ближния, както и дечицата Красимира Стоянова, Ангел Илиев и Магдалена Вакрилова.

Каузата, която предприе район „Северен“ се осъществява с неправителствената организация Here2Help в лицето на Кирил Гаров и  ще продължи до края на месец юни.

Ралев приканва всеки, който желае да се включи в инициативата с предаване на пластмасови капачки в сградата на районната администрация денонощно на адрес гр. Пловдив, бул.“Цар Борис Трети Обединител“ №22А, а вчера вечерта калдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в „Капана“ се превърна в открита сцена, на която пловдивски музиканти подкрепиха малкия Стаси и неговото бъдеще.

Седемгодишният Станислав Чонев страда от тежка форма на Хидроцефалия, следствие от което лекарите откриват тумор в главата на детето и постоянни болки. Губи и зрението си. Станислав се ражда през 2011-та здрав и весел, но още в края на същата година здравето му се влошава, а от там тръгва и този неописуем, за семейството му, ад. В началото лечението на детето е подпомагано от Фонда за лечение в чужбина, но след смяната на тогавашния директор, Фондът оттегля средствата си и семейство Чоневи остават сами в нищетата си.

Последната информация е, че преди два дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28-ми юни. В момента детето е главно на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

Затова Here2Help и кметът на Район “Северен” отправят апел към всички граждани: “Помогнете на Стаси, включете се в нашата инициатива, събирайте и ни предавайте пластмасови капачки, независимо от количеството им.

Нека заедно помогнем на едно невинно дете!