Цветна пролет събира ловци и фризьори в Панаира
Цветна пролет събира ловци и фризьори в Панаира / снимки: Иванка Петкова, Дарик радио Пловдив

Приходите само за 2014 година от ловен туризъм в страната ни са 5 милиона лева, а тенденцията от последните 3 години е средствата да се увеличават средно с 400 000 лв. на година. Затова, като отчитаме уникалността на българската природа, трябва да съвместяваме успешно опазването на околната среда и развитието на бизнеса, съобщи днес заместник министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Той откри заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев изложенията „Цветна пролет“, „Природа, Лов, Риболов“ и „Изложението на общините“ в панаира.

Цветна пролет събира ловци и фризьори в Панаира
netinfo

(Зам.-министър Грудев пробва ловна пушка на изложението "Природа, Лов, Риболов")

Дни на семейството, свободното време, хобито и модата се провеждат в Международен панаир Пловдив от днес до 29 март. Очакват се над  20 000 посетители на шестте изложения. Могат да се видят новости и атракции в лова, риболова, горското стопанство, туризма, градинарството, конфекцията, фризьорството и козметиката.

Цветна пролет събира ловци и фризьори в Панаира
netinfo

Цветна пролет предлага  идеи за украсата на дома за Великден, както и новости за градинарството и озеленяването. В съпътстващата програма на  Природа, Лов, Риболов са включени демонстрации със соколи, стрелби с лък, арбалет и въздушно оръжие, разходки с пони в мини конната база, лекции за оказване на първа помощ на ранени диви животни.

Цветна пролет събира ловци и фризьори в Панаира
netinfo

(всъдеходи, които спасяват хора при бедствия, привличат най-голям интерес на изложението)

Италианският фестивал на красотата и прическата започва с  ревю на абитуриентски тоалети, подчинени на модната тенденция „Шоколад и канела“. Участниците в Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика показват дамски, детски и работни облекла и обувки. Интересни туристически дестинации ще бъдат представени в Изложбата на общините. Към свободното време са ориентирани и киноложките изложби.