ЧСИ погна жена заради дълг на баща й
ЧСИ погна жена заради дълг на баща й / снимка : dariknews.bg/ архив
ЧСИ погна жена, заради дълг на баща й
62949
ЧСИ погна жена, заради дълг на баща й
  • ЧСИ погна жена, заради дълг на баща й

 

Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) се скара с пловдивчанка при опит да влезе в жилището й и да опише имуществото в него. Скандалът, който се разигра на ул. „Данаил Николаев”, е заради дълг от 13 700 лева, които бащата на момичето дължи на частна фирма.

Тази сутрин Надежда Алексиева била събудена от съдебния изпълнител Христо Калпакчиев, който я уведомил, че трябва да влезе в дома й за опис на имуществото. Алексиева обаче отказала и повикала на помощ полиция. По думите й баща й не живее на въпросния адрес и в апартамента няма нищо негово. Тя представи и нотариален акт за собственост на нейно име.

Според Калпакчиев обаче бащата Христо не само, че е регистриран на същия адрес, но на същото място се води регистрирана и фирмата на родителя.

„Срещу Христо Алексиев имаме заведени 9 изпълнителни дела”, заяви съдебният изпълнител. Той изиска от полицаите, дошли на място, да му окажат съдействие, но те отказаха с мотив, че Калпакчиев не е входирал нужните за целта документи в деловодството на полицията.

След близо час разправии съдебният изпълнител си отиде с обещанието да се върне отново.